Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cebotari: Inactivitatea PDM ar putea fi explicată prin lipsa lui Plahotniuc

20 sep. 2019,, 10:45   Politică
3470 2

Unul dintre lideri ai Partidului Democrat, deputatul Vladimir Cebotari a declarat recent în cadrul unei emisiuni că actuala „inactivitate” a formațiunii politice poate fi explicată prin faptul că la activitatea ei nu participă fostul șef al PDM, oligarhul Vladimir Plahotniuc care a părăsit țara.

„Faptul că el [Vladimir Plahotniuc] acum nu este în partid – este o faptă cunoscută. Că el nu participă la nici un proces – le fel se cunoaște. Noi sîntem pe contul nostru. Poate din cauza faptului că sîntem pe contul nostru noi deocamdată sîntem inerți. În spațiul politic. Sîntem atît de inactivi deoarece încă nu avem suficiente cunoștințe… Haideți să recunoaștem: înseși faptul că Plahotniuc ne-a fugărit, cum s-ar spune, să muncim mai activ, mai bine și mai mult – poate acest lucru ne-a atrofiat alte calități ale creierului nostru. Iar acum noi ne reeducăm. Noi acum înțelegem că sîntem singuri, pe contul nostru”, a recunoscut Cebotari.

Compărîndu-l pe fostul președinte al Partidului cu cel actual – Pavel Filip, Vladimir Cebotari a menționat că „ei sînt oameni diferiți, cu temperamente diferite, cu abordări diferite. De aceea totul este diferit. Și totul va fi diferit”.

„Atunci Partidului i-a fost prea confortabil poate”, a comunicat liderul PDM, explicînd că „tot focul și toate riscurile” lua asupra sa Vladimir Plahotniuc și celorlalți membri ai Partidului „le-a fost într-un fel convenabil acest lucru”. Iar astăzi, potrivit lui Cebotari, „noi trebuie să le împărțim [între noi]”.

În cadrul congresului extraordinar al PDM care a avut loc la începutul lunii septembrie în funcția de președinte al Partidului a fost ales Pavel Filip. Fostul președinte al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc a părăsit Moldova la 14 iunie, imediat după ce formațiunea condusă de el a declarat că trece în opoziție. Mai tîrziu el a anunțat că pleacă din funcția de șef al Partidului și că întrerupe orice relații cu acesta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?