X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Ceban s-a adresat „şoroviştilor”: Obrăznicia dvs. nu are limite (VIDEO)

5 iul. 2019,, 18:30   Politică
5129 6

Mai devreme sau mai tîrziu, toți cei responsabili pentru „furtul secolului" vor fi purta răspundere conform legii.

Este declaraţia făcută în plenul Parlamentului de către vicepreședinte Legislativului, deputatul din partea Partidului Socialiştilor, Ion Ceban, care s-a adresat reprezentanților Partidului Şor după ce aceştia din urmă au încercat să-i facă pe socialişti de vină în locul şefului lor. Ceban le-a cerut să nu mai mintă.

«Obraznicia dvs. nu are limite. Eu am urmarit ce ati spus dvs. tineti cont de ceea ce spuneti. Terminati sa terajati prostii si minciuni la holdingurile dvs. – şi la unul, şi la celălalt», a menţionat Ceban.

Socialistul a subliniat de asemenea că raportul Kroll-2 a scos la iveală faptul că suma reală a banilor furați este mult mai mare decît se presupunea inițial. Ceban a adăugat că aceste fonduri, într-un final, nu au fost primite de pensionari, mame tinere și tineret. Fără acești bani au rămas instituții de învățămînt și spitale.

„Și dacă nu Harunjen, următorul procuror ar trebui să vină aici și să ridice imunitățile de la cei responsabili pentru fraudă. Și mai devreme sau mai tîrziu, cu acest procuror sau cu altul, dar acest lucru se va întîmpla neapărat”, a adăugat el.


Este de remarcat faptul că, în raportul Kroll-2, dat publicităţii ieri, care prezintă adevărul despre „furtul secolului", figurează aproape jumătate din reprezentanţii fracţiunii Şor: însuşi Ilan Şor, precum și deputații Marina Tauber și Regina Apostolova. În această privință, la ședința de astăzi a Parlamentului, deputatul blocului ACUM, Maria Ciobanu, a cerut ca procurorul general să vină astăzi în Parlament pentru a ridica imunitatea parlamentară tuturor persoanelor menţionate mai sus.

Este de menţionat că, în ciuda faptelor elocvente, "şoroviştii" neagă în mod categoric acuzaţiile ce li se aduc și chiar au cerut să fie incluşi în comisia pentru investigarea „furtului secolului".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?