X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ceban: Regretăm poziția rigidă a celor de la PAS și platforma „DA”

11 apr. 2019,, 12:58   Politică
4013 13

PSRM va anunța decizia finală cu privire la o eventuală coaliție post-electorală mîine, după ședința Consiliului republican, a anunțat Ion Ceban în urma discuțiilor purtate astăzi cu membrii ACUM, informează Noi.md.

Ceban a calificat poziția platformei DA și PAS la negocieri drept una rigidă, lucru regretabil, în opinia lui. „Și mai regretabil e că s-a venit cu acuzații fără fundament”, a adăugat Ceban.

„Am încercat să fim flexibili, am vrut să aflăm poziția lor vizavi de crearea majorității parlamentare. Este surprinzător faptul că un bloc cu 26 de mandate insistă pe funcția de spicher și de premier. Nu există o astfel de experiență în lume”, a punctat el.

Totuși, potrivit lui Ceban, decizia finală a PSRM cu privire la formarea majorității parlamentare sau declanșarea alegerilor anticipate va fi luată la ședința Consiliului republican.

"Poziția noastră rămîne următoarea: sîntem flexibili pentru a discuta acele proiecte, dar vrem să se țină cont de toate blocurile de subiecte prezentate de noi în spațiul public. Sîntem oameni responsabili, considerăm că abordarea noastră este una justă. Nu vrem să fie înlocuite toate proiectele lor cu ale noastre, dar să le completăm. Nu ne dorim anticipate, dar dacă nu există altă soluție, nu vedem cum putem repara aceste lucruri".


Totodată, fruntașii PSRM s-au arătat nemulțumiți de faptul că la negocierile de astăzi nu s-au prezentat liderii blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase. Potrivit lor, cei care au fost mandatați să participe la discuții au venit total nepregătiți.

"Am rămas surprinși că nici măcar nu s-a citit acea scrisoare pe care am expediat-o și conținutul ei nu este cunoscut pentru cei veniți", a menționat Ceban.

Politicianul a mai subliniat că o coaliție PSRM - PDM nu se regăsește în prezent pe agenda formațiunii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?