COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ceban propune construcția unei șosele de centură în Chișinău

Ceban propune construcția unei șosele de centură în Chișinău

Candidatul la funcţia de primar al Capitalei, Ion Ceban anunţă un proiect de anvergură, privind modernizarea infrastructurii în municipiul Chişinău.

Un punct important al acestui program este construcţia unei șosele de centură, care va permite fluidizarea traficului în Capitală şi dezvoltarea social-economică a oraşului.

Ion Ceban a prezentat jurnaliştilor şi imagini video cum va arăta viitoarea șosea de centură a municipiului Chișinău.

”Majoritatea capitalelor lumii au centuri rutiere, care joacă un rol important în fluidizarea traficului. Centurile au efecte pozitive multiple asupra evoluției economiei unui oraș mare și asupra confortului de viață în oraș – de asta e greu să fie supraestimat rolul lor. Chişinăul are nevoie de centură ca element de infrastructură ce va determina creșterea economică și dezvoltarea socială a orașului și suburbiilor.”, a declarat Ion Ceban.

Potrivit lui Ion Ceban, lungimea totală a centurii Chişinăului va fi de 62,6 kilometri, iar aceasta va trece prin 13 localități din suburbii. Valoarea estimativă a proiectului este de aproximativ 200,2 milioane de dolari, bani care urmează a fi atrași de la diferiți parteneri de dezvoltare.

”Ne așteptăm ca șoseaua de centură să detensioneze orașul, să ofere posibilități agenților economici să își reducă costurile de realizare a afacerilor. Mai mult, le va aduce un aer mai curat și mai mult confort locuitorilor Chișinăului”, a menționat candidatul la funcţia de primar al Capitalei.

Ion Ceban a mai spus că imediat după preluarea mandatului de primar, va demara toate activitățile necesare pentru implementarea acestui proiect. Durata estimativă a construcției centurii Chișinăului este de 5-8 ani.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load