X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ceban: Anticipatele - o soluţie nedorită pentru criza politică

3 iun. 2019,, 17:29   Politică
2438 0

Secretarul pentru ideologie al Partidului Socialiştilor (PSRM), Ion Ceban, a declarat că „alegerile anticipate reprezintă o cale nedorită pentru ieşirea din criza politică”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a scris pe pagina sa de facebook, unde a comunicat despre întrevederea de luni a conducerii PSRM cu Comisarul European pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn, și alți reprezentanți ai Delegației UE.

„Partidul Socialiștilor a adus la cunoștință poziția aprobată și făcută publică pe 12 aprilie în cadrul Consiliului Republican al PSRM privind măsurile ulterioare de soluționare a crizei politice și formarea unei majorități parlamentare și a unui guvern. Partidul Socialiștilor a constatat cu părere de rău că reprezentanții blocului ACUM pînă în ziua de astăzi au refuzat practic să ia în considerare propunerile noastre pentru începerea dialogului”, a subliniat Ceban.

Potrivit lui, „PSRM rămîne a fi deschis pentru discuții, însă timpul în care pot fi luate anumite decizii se epuizează din punct de vedere juridic, după care Parlamentul urmează să fie dizolvat și să fie anunțate alegerile parlamentare anticipate”.

„Partidul Socialiștilor și-a prezentat poziția categorică împotriva alegerilor anticipate, care reprezintă o cale nedorită în actuala situație politică din Moldova. Cu toate acestea, o abatere semnificativă de la deciziile luate de organele colegiale supreme de conducere a partidului este neacceptabilă. Considerăm că în această săptămînă este posibilă reluarea dialogului și găsirea unei soluții care ar putea conveni ambelor părți, precum și intereselor alegătorilor, dar și țării în general”, a menţionat Ceban.

El a informat că în această săptămînă va fi convocat Consiliul Republican al Partidului Socialiștilor. Secretarul partidului nu a indicat ce subiecte vor fi puse în discuţie la şedinţa Consiliului. La fel ca şi liderul informal al PSRM, Preşedintele Igor Dodon, Ion Ceban nu a reacţionat că propunerea Partidului Democrat de a forma coaliţia de guvernare şi de a aproba noul guvern.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?