Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Ce spune Maia Sandu despre formula „magică” propusă de Ion Sturza

4 aug. 2019,, 14:00   Politică
4283 0

Prim-ministra Maia Sandu spune că se lucrează cu Guvernele altor țări pentru a recupera miliardul furat. Declarațiile au fost făcut în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

„Aici, pe partea noastră, unde avem competențe, lucrăm. În anumite cazuri, procuratura trebuie să ne ofere nouă datele pe care ne le cer nouă guvernele altor state”.

Întrebată de soluția propusă de Ion Sturza, privind recuperarea miliardului, problema e că unele dintre aceste bănci au dispărut, dacă vorbim de cazul Letoniei, prima țară în lista Kroll.

„E practic lichidată, de acolo nu poți să scoți bani pînă acum. Dacă mergem după sumele mai mari, e destul de complicat. Și din păcate, nu s-a făcut acest lucru doi ani în urmă, atunci se putea repede recupera. Acum e puțin implicat.

E un proces mai complicat. Înainte să dăm în judecată banca națională a Marii Britaniei, mai întîi trebuie să comunicăm la nivel de guvern”.


Amintim, Ion Sturza, într-o altă ediții a aceleiași emisiuni în care a participat Maia Sandu, propunea ca să fie acționate în judecată băncile străine prin care s-au făcut transferurile de bani

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?