COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce spune liderul PDM despre decizia CCM

Ce spune liderul PDM despre decizia CCM

Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, a comentat și el decizia Curții Constituționale din 7 mai de a declara neconstituțional Acordul de credit semnat cu Federația Rusă.

Potrivit lui, după această hotărîre problema deficitului bugetar rămîne și ea trebuie rezolvată.

„Chiar și după decizia Curții Constituționale, indiferent dacă sîntem din partide de dreapta, de centru sau de stînga, avem cu toții responsabilitatea de a le asigura cetățenilor noștri salarii și pensii, drumuri, spitale, școli. Problema rămîne și ea trebuie rezolvată: avem un deficit bugetar de 16 mlrd lei și trebuie să găsim banii necesari pentru a asigura investițiile planificate în acest an. Este un efort pe care Guvernul și Parlamentul trebuie să-l facă împreună. Suntem într-o situație de criză și trebuie să avem grijă ca oamenii să nu aibă de suferit”, a scris Pavel Filip, transmite tv8.md.

Curtea Constituțională pe 7 mai a pronunțat hotărîrea prin care a declarat neconstituțional Acordul de împrumut semnat de Republica Moldova cu Federația Rusă.

Principalele prevederi ale Acordului care i-au nemulțumiți pe deputați au fost cele care prevedeau că agenții economici din Federația Rusă vor putea participa la licitații pentru lucrări de infrastructură în condiții nu mai proaste decît cei din Republica Moldova; faptul că anumite prevederi ale Acordului puteau să permită anumitor companii să ia credite de la bănci rusești, iar apoi statul să fie nevoit să întoarcă banii; faptul că în acord nu era indicată o instanță internațională unde să fie rezolvate eventualele litigii care vor apărea între părți etc.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load