TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ce spune Dodon despre participarea sa la noile alegeri prezidențiale din Republica Moldova?

Ce spune Dodon despre participarea sa la noile alegeri prezidențiale din Republica Moldova?

Actualul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, nu a exclus că va participa la următoarele alegeri prezidențiale. În același timp, el a respins zvonurile precum că majoritatea parlamentară intenționează să anuleze alegerea directă a președintelui și să revină la alegerea șefului statului de către parlament.


Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat acest lucru într-un interviu exclusiv acordat portalului Noi.md.


"Nu exclud că îmi voi înainta din nou candidatura la următoarele alegeri prezidențiale, dacă o astfel de decizie va lua Partidul Socialiștilor. Dar, în același timp, aș vrea să risipesc niște zvonuri care au apărut și să precizez în mod clar că nu vom încerca să schimbăm Constituția pentru a reveni la alegerile prezidențiale în parlament", a spus șeful statului.


Igor Dodon a reamintit că el însuși, dar și partidul socialiștilor pro-prezidențial, a sprijinit deschis forma prezidențială de guvernămînt.


"Sîntem pentru consolidării statutului președintelui, dar nu pentru retragerea dreptului de a vota direct președintele de către popor și de a-l readuce în parlament. De aceea, următorul nostru președinte va fi, de asemenea, ales de către popor. Cred că așa este corect. Nu exclud faptul că PSRM va decide să înainteze din nou candidatura mea pentru alegerile prezidențiale. Dar aceasta va fi deja la sfîrșitul anului viitor sau la începutul anului 2021. Vom vedea, totul va depinde de modul în care vom parcurge etapele actuale. Trebuie să desfășurăm alegerile locale, trebuie să înțelegem cum vom funcționa mai departe în cadrul coaliției", a declarat președintele și liderul informal al PSRM, Igor Dodon.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load