Ce spune Cebotari despre ridicarea imunității parlamentare a lui Plahotniuc

Ce spune Cebotari despre ridicarea imunității parlamentare a lui Plahotniuc

După ce Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a cerut ridicarea imunității parlamentare lui Vladimir Plahotniuc, vicepreședintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Cebotari, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că Andrei Năstase nu este împuternicit să facă acest lucru.


Cît despre presupusele dosare în care Vladimir Plahotniuc ar fi fost învinuit de spălare de bani în Elveția, Vladimir Cebotari a spus că PDM va susține orice investigații în acest sens, indiferent de persoanele vizate.


„Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, nu poate cere ridicarea imunității. Dar doresc să vă spun alt lucru, PDM va susține și va fi pentru oricare acțiune și investigație corectă, nepolitizată. Nu vînătoare de vrăjitori, nu să se petreacă persecutări. Dacă cineva a încălcat legea, oricum l-ar chema, indiferent cine ar fi el, să poartă răspundere”, a declarat Vladimir Cebotari.


MAI a intrat în posesia unei scrisori parvenite din partea autorităților elvețiene. Potrivit acestora, autoritățile moldovenești urmau să confirme că au primit informații ce indicau că există suspiciunii de spălare de bani pe numele lui Vladimir Plahotniuc în Elveția.


Atunci ministrul MAI, Andrei Năstase a spus că scrisoarea autorităților elvețiene ar fi fost tăinuită de Procuratura Generală (PG) și Procuratura Anticorupție (PA).


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load