X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ce spune Ceban despre Consiliul Politic al PDM

13 iun. 2019,, 23:55   Politică
1436 0

Socialistul Ion Ceban crede că scopul convocării Consiliului Politic al PDM pentru vineri, 14 iunie, este de a legitimiza formal o decizie deja luată de liderul formațiunii, Vlad Plahotniuc.

Totodată, deputatul PSRM spune că democrații vor încerca să oblige bugetari și să plătească cetățeni pentru ca aceștia să vină la un miting organizat de PD în acest weekend.

„Eu cred că decizia e luată de Plahotniuc, dar trebuie legitimată de Consiliul Politic pentru a părea că întreaga formațiune este de acord cu această decizie. Într-un fel decizia va fi „noi nu cedăm". Iar pentru aceasta trebuie să ne asigurăm că vom avea și noi oameni mulți în PMAN (PSRM și ACUM au invitat lumea la Parlament). Cea mai stupidă decizie desigur în aceste circumstanțe, cînd toate statele de la vest la est au recunoscut Guvernul nou și Parlamentul, suportul pe intern este unul maxim pentru PSRM și ACUM, dar vorba ceea „arde curul”...respectiv trebuie să asigurăm că este o decizie colectivă. Eu presupun că în PDM sînt foarte multe voci care se vor opune, dar va fi într-un fel dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau.

2. Cum vor încerca să facă: a. Să oblige bugetarii, majoritatea din care nu mai au ochi să îi vadă, prin tentative de intimidare și sperietori cu demiteri; b. Alte categorii prin motivare financiară; c. Țuțu și echipele.

3. Decizia dată survine după ce președintele, PSRM și blocul ACUM au anunțat despre marșul poporului pentru duminică. De ce este nevoie de o asemenea acțiune în percepția lor: a. A încerca totuși să scoată lumea forțat și dînd bani, pentru a crea impresia că și pe ei cineva din popor „îi apreciază” în speranța că vor reuși să adune lume. Vedeți că și acolo sînt oameni, dar și pe noi lumea „ne iubește”. b. Pentru a asigura cordoane de poliție între două mitinguri, astfel toți cei care vor veni în PMAN fiind utilizați drept „масовкэ” pentru a apăra fundul liderilor PD (numai ei știu ce cred și își închipuie că am putea face noi). REITEREZ! Noi venim la un protest pașnic în susținerea noii guvernări. Un apropo aici, la mitingul de duminică planificau 50.000, au venit vreo 2000 (oamenii chiar dacă au ajuns la Chișinău s-au dus să își caute de treabă.). La evenimentul de ieri din scuarul catedralei au planificat 12.000, au venit ATENȚIE 130 de persoane.


4. Paralel ce vor face: a. Vor încerca să diminueze numărul celor care vin la marșul poporului, prin sperietori față de bugetari (nu va funcționa). Prin eventuale blocări la intrările în oraș (aici nu este situația similară zilei votării cu transportul din Transnistria, cînd doar autocarele și mașinile lor au fost lăsate să intre și să voteze). b. Vor băga tot felul de prostii și sperietori pe la holding ca să încerce să influențeze opinia oamenilor care vor să vină la marșul poporului (nu va fucționa)”, a scris Ion Ceban.

„Orice ar întreprinde ei, noi sînt mai mulți, liberi și vom învinge. Neaparat. Bugetarilor, dacă se simt intimidați le spunem că nu se va întîmpla nimic, nimeni nu va fi dat afară, iar dacă se întîmplă cumva va fi restabilit imediat după ce noul Guvern va fi pe deplin funțional (a rămas puțin timp pînă se va realiza). Dacă tot decideți să veniți la „manifestarea PD”, cînd ajungeți în centrul Chișinăului veniți la marșul poporului, veniți să fiți liberi. Celor care li se vor da bani, le zicem...dacă tot îi luați, veniți și Dvs la marșul poporului:) Cînd guvernul nou va intra în funcționalitate deplină vom încerca să facem tot posibilul să nu mai fiți tratați în așa mod, să vă ajungă pentru necesarul de care aveți nevoie. Ne vedem pe 16 iunie, ora 11.00, la Parlament, la marșul poporului în susținerea noului Guvern și Parlament”, a mai sris deputatul PSRM.

Potrivit lui, „cel mai rațional lucru pe care l-ar putea face/aproba consiliul politic al PDM este să se întoarcă în Parlament să începem să muncim. Sunt sigur că mulți din PD anume acest lucru și-l doresc. Numai că partidul la fel este capturat și cel mai probabil că se va impune, repet, decizia unui singur om.

Amintim că astăzi PSRM și ACUM au îndemnat cetățenii să vină la o manifestație pașnică în fața Parlamentului duminică, de la ora 11:00.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?