Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ce spune Candu despre înregistrarea telefonică dintre Tănase și Platon

13 mar. 2018,, 14:10   Politică
6560 11

„Speculații din partea unui acuzat și condamnat”. Astfel a calificat Andrian Candu discuția telefonică dintre Alexandu Tănase și Veaceslav Platon, informează Noi.md.

Spicherul a precizat că preferă să nu comenteze afirmațiile unei persoane care a provocat atîtea prejudicii Republicii Moldova, dar și altor state. „Sînt speculații din partea unei persoane care a făcut atîtea rele mai multor state din regiune, falimentînd companii, bănci, dînd în judecată state fictiv, pe dosare false. Și Moldova, și Ucraina, și Rusia au avut de suferit de pe urma acestei persoane. Nu vreau să comentez unele aberații ale cuiva care a fost condamnat”, a reacționat Candu după ce a fost solicitat de jurnaliști să comenteze discuția dintre Tănase și Platon.

Politicianul s-a referit și la declarația liderului Platformei DA precum că, în urma acestei interceptări telefonice, pe numele lui Alexandru Tănase ar trebui intentat un dosar penal.

„Domnul Năstase este fost procuror, dar este și fost avocat și se bate cu pumnul în piept că este și bun jurist. Bănuiesc că dumnealui a văzut în mrejele jurisprudenței anumite elemente de infracționalitate în cazul domnului Tănase. Noi am văzut o discuție amicală, cu regret, dar procurorii sînt cei care sînt în drept să ne spună dacă sînt temeiuri pentru a deschide un dosar penal”, menționat el.

Andrian Candu a dezmințit și informația făcută publică de Veaceslav Platon precum că în frauda bancară ar fi implicat și Vlad Plahotniuc.


„Arătați-mi, vă rog, în primul raport Kroll, în sinteză, unde figurează numele lui Plahotniuc. Nu o să găsiți nicăieri numele lui Plahotniuc, așa cum nu o să găsiți nici numele meu, nici al altcuiva din PD. Acesta nu sînt decît lovituri de imagine aplicate PD-ului”, a spus el, precizînd că „toți cei care ridică spada tot de spadă vor cădea”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?