Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ce spun deputații despre proiectele prioritare din noua sesiune a Parlamentului

1 feb. 2020,, 10:14   Politică
2684 1

Deputații din diferite fracțiuni parlamentare și-au stabilit domeniile prioritare de activitate pentru următoarea sesiune a legislativului, care va începe în cîteva zile.

Astfel, reprezentanții ai cinci fracțiuni din Parlamentare s-au întrecut în promisiuni în cadrul emisiunii „Bună seara” de la postul public de televiziune Moldova 1, transmite NOI.md cu referire la IPN.

Deputatul socialist Vasile Bolea susține că PSRM preferă să vorbească mai mult despre prezent și să abordeze problemele actuale cu care se confruntă societatea. „Trebuie să muncim mult. Absolut nimeni nu va veni de peste hotare, de la Bruxelles, de la Kiev sau de la București ca să ne facă regulă în țară. Evident, trebuie să lucrăm mult și asupra reformei justiției, și asupra luptei cu corupția și asupra bunăstării pe care să o oferim cetățenilor noștri”, a conchis socialistul.

Deputatul democrat Dumitru Diacov este de părere că viitoarea sesiune parlamentară este importantă cel puțin pentru consolidarea atmosferei din Parlament și consolidarea situației din Republica Moldova, dar este importantă din punctul de vedere al evoluției țării pentru a realiza angajamentele luate cu structurile europene. „De aceea, PDM va depune toate eforturile ca să păstrăm acest climat în Parlament. Vom încerca să oferim mai mult optimism pentru țara noastră. Ura și lupta care domină trebuie oprite”, susține Diacov.

În opinia deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Igor Grosu principala problemă a Republicii Moldova este faptul că hoții nu ajung să fie pedepsiți. Deputatul susține că cetățenii moldoveni pleacă masiv din țară. „Ceea ce trebuie să se întîmple astfel ca economia să se dezvolte, este legea în capul mesei și cei care au furat să stea la pușcărie, iar ceea ce au furat să fie întors oamenilor”, a afirmat Igor Grosu.

Deputatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr Vasile Năstase a menționat că formațiunea pe care o reprezintă va încerca să-l invite pe procurorul general care să spună cum stau lucrurile în ceea ce privește situația de la Aeroportul Internațional Chișinău, furtul miliardului, finanțările ilegale din străinătate ale unor partide politice. „De asemenea, vrem să vedem cum au fost vîndute activele celor trei bănci după ce s-a furat miliardele”, a declarat Năstase.

Deputata Partidului Șor Marina Tauber susține că formațiunea își va continua realizarea programului. „Noi trebuie să lansăm astfel de inițiative cum sînt tribunalele cu jurați cînd oamenii simpli vor avea posibilitatea să ia decizii judecătorești sau să influențeze mai multe proiecte în stat”, a afirmat politiciana.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?