COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce se va întîmpla dup că ce modificările la Legea Procuraturii vor fi votate în Parlament

Ce se va întîmpla dup că ce modificările la Legea Procuraturii vor fi votate în Parlament

Odată ce modificările la Legea Procuraturii vor fi votate în Parlament, concursul pentru funcția de procuror general, demarat de către Consiliul Superior al Procurorilor, va fi considerat nul, a declarat Maia Sandu, după ședința Guvernului.

Maia Sandu a spus că proiectul de lege urmează a fi votat săptămîna viitoare de către Parlament.

„Vrem să vedem această lege votată în două lecturi și promulgată cît mai repede, pentru ca să oprim acest concurs mimat de către CSP și să putem demara un proces de selectare autentic”, a spus Maia Sandu.

Cei șapte candidați care deja și-au depus dosarele pentru concursul organizat de Consiliul Superior al Procurorilor vor avea posibilitatea să candideze din nou, într-un concurs „care va fi jurizat deoameni potriviți, cu reputație ireproșabilă, unul dintre ei din afara țării”, a mai precizat Maia Sandu.


Astăzi, miniștrii au votat un proiect de lege pentru modificarea Legii Procuraturii, cu referință la procedura de numire a procurorului general. Conform noilor modificări concursul pentru funcția de procuror general constă din două etape: preselecția candidaților de către Comisia constituită de Ministerul Justiției și selecția candidatului de către Consiliul Superior al Procurorilor.

Menționăm că CSP este în proces de desfășurare a concursului de selectare a procurorului general. Șapte candidați s-au încris în concurs.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load