X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ce scrie presa rusă despre implicarea lui Plahotniuc și Gorbunțov în spălătoria rusească

22 iun. 2019,, 16:20   Politică
5906 0

Postul de televiziune rusesc Pervîi Kanal, apropiat Kremlinului, a publicat un reportaj despre spălătoria rusească, dar și despre legăturile dintre liderul PDM, Vlad Plahontiuc, și bancherul rus Gherman Gorbunțov. În material se spune că cei doi s-ar fi aliat în 2010, reușind să scoată din Rusia milioane de dolari.

În reportaj se menționează că Vlad Plahotniuc a reușit să transforme din Moldova un punct în care se adună toți escrocii din spațiul postsovietic, scrie agora.md.

„Unul dintre oamenii de bază ai lui Plahotniuc a devenit bancherul Gherman Gorbunțov, care s-a remarcat cu schemele sale de spălare de bani. În 2010, el a fugit în Moldova. Acolo a fost „înfiat” de Plahotniuc. Plahotniuc, utilizînd legăturile lui Gorbunțov cu funcționarii corupți din Rusia, a dat o nouă viață spălătoriei de bani. Într-un singur an, conform materialelor cauzei, din Rusia au fost scoase 30 de miliarde de ruble. În total, sumele sînt de zeci de ori mai mari”, se spune în materialul jurnalistic.

Potrivit celor relatate, la un anumit moment, banii i-ar fi certat pe cei doi, motiv din care pe numele lui Gorbunțov au fost deschise mai multe dosare penale. „Bancherul a fugit din Moldova, iar, peste puțin timp, acesta a fost împușcat la Londra, dar a supraviețuit. Deși killerul moldovean care a apăsat pe trăgaci a spus că Plahotniuc ar fi fost comanditarul acestui omor, Gorbunțov a declarat că nu-l crede și că aceasta ar fi fost, de fapt, comanda lui Renato Usatîi”, se mai spune în reportaj.

Autorii au menționat și de criza politică din Moldova: „Acum, împotriva lui Plahotniuc, stăpînul de ieri al Moldovei, s-au unit două forțe radical opuse – cele pro-ruse și pro-europene, care au format majoritatea în Parlamentul RM”.


La finalul reportajului se menționează că democratul ar fi plecat din țară cu o cursă specială prin Ucraina, cel mai probabil, în Elveția.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?