Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ce scrie presa internațională despre alegerile din R.Moldova

25 feb. 2019,, 14:10   Politică
4961 4

Marile agenții de presă au reflectat alegerile parlamentare din R. Moldova, accentul fiind pus pe faptul că nu există un cîștigător clar al scrutinului din 24 februarie.

„Rezultat final. Niciun cîștigător în alegerile pentru Parlamentul Republicii Moldova”, titrează New York Times, cu trimitere la The Associated Press.

Rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din Moldova arată că niciun partid nu a obținut majoritatea, rezultat care a lăsat fosta republică sovietică împărțită între forțele pro-occidentale și cele pro-ruse, se arată în articolul din NY Times.

„Ruptură între Rusia și Uniunea Europeană, R. Moldova rămîne fără o majoritate clară după alegerile parlamentare”, scrie lepoint.fr, care citează Agenția franceză de presă AFP.

"Împărțiți între orientarea pro-europeană și apropierea de Moscova, moldovenii au ales un Parlament fără o majoritate clară, cu riscul de a trece printr-o nouă perioadă de instabilitate, scriu jurnaliștii francezi.


"Niciun partid nu obține astfel o majoritate absolută care să ducă R. Moldova pe o cale clară", mai scriu jurnaliștii francezi.

Aceeași linie o urmează și articolul din euobserver.com dedicat alegerilor parlamentare din R. Moldova.

„După alegerile din R. Moldova nu se formează o majoritate”, scrie site-ul Uniunii Europene.

Alegătorii au fost împărțiți între forțele pro-occidentale și pro-ruse la alegerile de duminică din Republica Moldova. Partidul Socialist din opoziție, care dorește legături mai strnse cu Moscova, are un mic avans după încheierea alegerilor, în timp ce partidul pro-Vest aflat la guvernare, se află în spatele acestuia. Un bloc de opoziție numit ACUM a fost al treilea. Complicînd în continuare situația postelectorală, forțele pro-ruse și pro-UE au acuzat partidul de guvernămînt de o fraudă masivă," scrie siteul euobserver.com.

„Moldova are un parlament incert, iar opoziția amenință cu proteste”, scrie prestigioasa agenție de presă Reuters.

"Alegerile din R. Moldova au generat un parlament incert, au arătat rezultatele alegerilor. Votul a fost împărțit între forțele pro-occidentale și cele pro-ruse într-un moment în care relațiile republicii ex-sovietice cu Uniunea Europeană s-au răcit. Liderii opoziției au amenințat între timp cu proteste stradale împotriva rezultatului, după ce au ridicat suspiciuni de cumpărare a voturilor".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?