Ce riscă activiștii "Partidului Nostru" care și-au ars pașapoartele

Ce riscă activiștii "Partidului Nostru" care și-au ars pașapoartele

Poliția s-a autosesizat după ce un grup de moldoveni, activiști ai Partidului Nostru, și-au ars la Moscova pașapoartele moldovenești în semn de protest.

Oamenii legii spun că aceștia riscă pedeapsă cu închisoarea, pentru că protestul dat reprezintă o acțiune intenționată îndreptată spre ațîțarea vrajbei, diferenţierii sau dezbinării naţionale, etnice, rasiale sau religioase.

Acțiunea dată este prevăzută de Codul Penal, mai exact de art.346: Acţiunile intenţionate, îndemnurile publice, inclusiv prin intermediul mass-media, scrise şi electronice, îndreptate spre aţîţarea vrajbei, diferenţierii sau dezbinării naţionale, etnice, rasiale sau religioase, spre înjosirea onoarei şi demnităţii naţionale, precum şi limitarea, directă sau indirectă, a drepturilor ori stabilirea de avantaje, directe sau indirecte, cetăţenilor în funcţie de apartenenţa lor naţională, etnică, rasială sau religioasă.

Potrivit articolului dat, cetățenii în cauză riscă o amendă în mărime de pînă la 650 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 3 ani.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load