X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ce nu au putut împărți candidatul PDM și al blocului ACUM din Ștefan Vodă

25 oct. 2019,, 17:20   Politică
4101 0

Alegerile s-au sfîrșit în satul Feștelița din raionul Ștefan Vodă, dar concurența dintre cei doi candidați la funcția de primar, unul de la Partidul Democrat (PDM), care a ieșit învingător din primul tur, și altul de la Blocul ACUM, care a pierdut, nu s-a terminat.

Vorbim despre democratul Nicolae Tudoreanu și candidatul Blocului ACUM Alexandr Cernean. Ultimul, care este și profesor de coregrafie în sat, îl acuză pe primul de faptul că a închis Casa de Cultură din localitate și acum discipolii săi nu au unde să exerseze. La rîndul său, Nicolae Tudoreanu, care duminică a cîștigat un nou mandat de primar, zice că sala este ocupată doar temporar, or, acolo a fost amenajată secția de votare și a fost instalat mobilierul pentru funcționarii electorali și alegători.

Cernean zice că este în conflict cu primarul democrat deja de un an de zile: „Nu mai avem accesul nici pe scena Casei de Cultură, ni s-au luat și costumele, nu am fost invitați la spectacolele care au avut loc la Casa de Cultură”.

La rîndul său, democratul Tudoreanu zice că fostul său contracandidat este supărat că a pierdut alegerile și își face PR politic.

În urma alegerilor de duminica trecută, Nicolae Tudoreanu, de la PDM, a obținut un rezultat de 66%, iar Alexandr Cernean, de la ACUM, 33%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?