X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ce modificări au fost aduse Codului de procedură penală

15 feb. 2018,, 14:50   Politică
15692 0

Deputații au votat, în ședința de astăzi, completări ale Codului de procedură penală al Republicii Moldova, în lectură finală, cu votul a 79 de deputați, comunică Noi.md.

Documentul prevede că partea vătămată, partea civilă şi partea civilmente responsabilă vor avea dreptul de a lua cuvîntul în dezbaterile judiciare. Potrivit modificărilor, dacă la şedinţă participă partea vătămată, partea civilă şi partea civilmente responsabilă, cuvînt în dezbateri li se oferă şi acestora. În prezent, dezbaterile judiciare se compun din discursurile procurorului, apărătorului şi inculpatului, care pot lua încă o dată cuvîntul în formă de replică.

Potrivit autorităților, completarea articolului 364 alin. (5) din Codul de procedură penală al Republicii Moldova are drept scop soluţionarea carenţelor stabilite de către Curtea Constituțională la 9 martie 2017, prin reglementarea expresă în acest articol a drepturilor părţii vătămate, părţii civile şi părţii civilmente responsabile de a se pronunţa asupra acţiunii civile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?