Ce cred moldovenii despre interzicerea emisiunilor politice rusești

Ce cred moldovenii despre interzicerea emisiunilor politice rusești

Doar 16 la sută dintre moldoveni susțin decizia autorităților de a interzice retransmiterea programele informative, analitice şi militare din Federația Rusă, arată datele unui sondaj de opinie, citat de NOI.md.


Majoritatea, 64 la sută dintre respondenți, s-au pronunțat împotriva așa-numitei legi antipropagandă, adoptate de Legislativ la sfîrșitul anului trecut. 19,5 la sută dintre cetățeni nu și-au format o opinie la acest subiect.


Sondajul mai arată că o bună parte dintre cetățeni, 64 la sută, consideră că mass-media din Moldova influențează rezultatele alegerilor.


Cercetarea a fost realizată în ianuarie curent, pe un eșantion de 1783 de persoane din 91 de localități ale țării. Marja de eroare este de +/- 2,4%.


Menționăm că Igor Dodon a refuzat să promulge Legea antipropagandă, care prevede limitarea difuzării şi retransmisiei pe teritoriul Republicii Moldova a emisiunilor informaţional-analitice, politice, militare din state care nu au ratificat Convenţia europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră, Rusia fiind unul dintre aceste state. Decizia șefului statului a fost însă calificată de Curtea Constituțională drept încălcare a obligațiunilor constituționale, iar în consecință decretul cu privire la promulgarea legii a fost semnat de spicherul Andrian Candu


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load