Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Ce averi deține fostul lider al Transnistriei Şevciuk? (VIDEO)

31 iul. 2019,, 18:50   Politică
6047 0

Jurnaliștii transnistreni au efectuat propriile investigații și au aflat ce se întîmplă acum cu moșia fostului șef al Transnistriei Evgheni Şevchiuk.

Primul canal transnistrean susține că fostul lider al Transnistriei avea o moșie imensă care includea o casă, garaje, grajduri și alte clădiri, precum și un lac și un rîu mic, relatează bloknot-moldova.md.

În același timp, în ciuda faptului că Şevciuk locuiește în Sankt Petersburg, ascuns de persecuții în Transnistria timp de doi ani, casa nu este abandonată – ea este în continuare îngrijită, personalul primește salariu, cîinii aleargă pe teritoriu. În timpul percheziţiei la moșie de către executorii judecătorești, au fost găsite mai multe ceasornice pentru bărbaţi, cu o valoare totală de peste 300 de mii de dolari și o cantitate imensă de alcool de elită.

De-a lungul perimetrului şi pe teritoriul în sine al moșiei au fost instalate în total peste 60 de camere de supraveghere. Acestea vizualizează nu numai întregul teritoriu moșiei, ci şi zona alăturată.

În același timp, aproape toate lucrurile valoroase au fost scoase din casă – executorii judecătorești au găsit cutii goale, urme de televizoare pe pereți, iar în şoproane şi magazii erau aruncate aparate electrocasnice vechi. În același timp, într-una dintre camere, erau ambalate pungi și cutii, pe care nu au reuşit să le ia foştii proprietari.

Șevciuk însuși susține că moșia nu îi aparține și recunoaște că îi aparţine doar crama de aici.

Garajul pentru cinci boxe este, de asemenea, aproape gol - doar o mașină de safari și o mașină mică de călătorii au fost găsite în el.

Lîngă capela privată (se pare că Şevchiuk păstra acolo icoane scumpe), există o sală de gimnastică complet echipată, care este în prezent sigilată.

În moşia lui Şevchiuk a fost, de asemenea, găsită şi o cameră de păstrare a armamentului, care este echipat cu seifuri și dulapuri ignifuge. Cu toate acestea, nu mai există aproape nicio armă în ea – executorii judecătorești au găsit o mulțime de huse goale, ceea ce nu se poate spune despre munițiile, care a fost depozitate în dezordine într-unul dintre seifuri, iar varietatea de cartușe este impresionantă.

Într-unul din seifuri a fost găsit un pistol cu un permis nelimitat pe numele lui Şevciuk, precum și două arbalete și mai multe săbii și pumnale.

În total, 44 de arme au fost înregistrate pe numele lui Evgheni Şevciuk, inclusiv o mitralieră, relatează Pervîi Pridnestrovski. În comentariile la material există o opinie că această anchetă este o comandă a companiei Sheriff.

Reamintim că Şevciuk a fugit din Transnistria în vara lui 2017, la un an după ce a pierdut alegerile. La sfîrșitul anului 2018, Curtea Supremă a Transnistriei l-a condamnat în contumacie la 16 ani pentru cinci episoade, inclusiv corupție în proporţii deosebit de mari și abuz în serviciu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?