COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce averi au declarat în 2019 deputații „Pro Moldova”

Ce averi au declarat în 2019 deputații „Pro Moldova”

Anul 2019 a fost prosper pentru unii dintre foștii deputați democrați, actuali membri ai grupului parlamentar Pro Moldova. Cei șase deputați care au decis să părăsească formațiunea condusă de Pavel Filip au făcut mai multe achiziții în 2019 și au primit donații și moșteniri de mii de euro.

Deși pentru 2019 deputatul Andrian Candu a declarat venituri mai mici, declarația sa de avere și interese personale a fost însă completată cu cîteva noi achiziții, dar și cu o listă mai mare de conturi în instituțiile bancare, scrie zdg.md.

Astfel, în 2019, fostul președinte al Parlamentului a ridicat un salariu de aproape 168 de mii de lei și o indemnizație de circa 60 de mii de lei de la locul de muncă. Alte venituri în bugetul deputatului nu sînt declarate.


Pe lîngă achizițiile de valoare pe care le-a făcut în 2019, Andrian Candu s-a ales și cu o datorie de trei milioane de lei față de nașul său, Vladimir Plahotniuc. Acesta indică în declarație că banii ar urma să fie restituiți pînă în 2024, la o rată a dobînzii de 0%.

Salariul total al deputatului Sergiu Sîrbu în 2019 a fost de circa 185 de mii de lei, la care se adaugă și indemnizația de la Parlament în sumă de 126 de mii de lei. Pe lîngă acest venit, familia deputatului a mai obținut donații totale de 20 de mii de euro la evenimentele de familie.

Colegul lui Sîrbu și Candu, deputatul Vladimir Cebotari, a obținut în 2019, la rîndul său, un salariu total de circa 160 de mii de lei, bugetul familiei fiind însă completat cu alte sume obținute din vînzări și dividente.

Deputatul declară două vile și două automobile, pe care le are în posesie. În bănci, Cebotari deține pe conturile bancare 60 de mii de dolari și 132 de mii de lei.

Și deputata Eleonora Graur s-a ales cu donații și venituri din alte surse, în afară de salariul de 200 de mii de lei pe care l-a cîștigat în 2019. În bugetul familiei au intrat 85 de mii de lei din vînzarea unui imobil, 23 de mii de lei din vînzarea unui teren agricol, dar și 11 mii de euro primiți donație la un eveniment de familie.

În comparație cu colegii săi, Corneliu Padenivici nu a primit donații sau moșteniri în 2019. Acesta a avut un salariu de circa 166 de mii de lei din funcția de deputat și o indemnizație de 106 mii de lei de la Parlament. Tot în 2019, deputatul a contractat un împrumut în sumă de 150 de mii de lei, scadent în 2024.

Printre membrii grupului Pro Moldova se numără și deputatul Grigore Repeșciuc. Pentru 2019, Repeșciuc a declarat un salariu de aproape 129 de mii de lei. În bugetul familiei s-a mai adăugat salariul soției de 165 de mii de lei, dar și dividende în mărime de 330 de mii de lei de la SRL „Mihasi-Test-Auto”. Familia parlamentarului deține trei terenuri, două apartamente și o casă de locuit.

Cei șase deputați au anunțat că părăsesc formațiunea PDM în februarie 2020, motivînd că nu ar susține o coaliție între PDM și PSRM. Ulterior, deputații au format grupul parlamentar „Pro Moldova”, condus de Andrian Candu.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load