X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Ce au discutat ministrul afacerilor externe al RMN și ambasadorul Federației Ruse pentru misiuni speciale?

10 apr. 2019,, 17:50   Politică
3074 1

În cadrul vizitei sale de lucru la Moscova, ministrul de externe al așa-numitei Republici Moldovenești Nistrene, Vitalii Ignatiev, s-a întîlnit cu Ambasadorul pentru misiuni speciale al MAE din Federația Rusă, Serghei Gubarev, transmite Noi.md.

La întîlnire au participat, de asemenea, ambasadorul pentru misiuni speciale în calitate de ministru adjunct de externe al Transnistriei, Ruslan Slobodeniuk, și directorul adjunct al celui de-al doilea Departament al țărilor CSI din cadrul Ministerului de Externe al Rusiei, Vitalii Triapițîn.

Potrivit MAE al autoproclamatei RMN, în timpul discuțiilor, ca continuare a discuțiilor purtate în Transnistria în cadrul ultimei vizite a lui Serghei Gubarev, părțile au vorbit despre problemele privind situația actuală în procesul de negocieri dintre Chișinău și Tiraspol.

Interlocutorii au confirmat poziția comună cu privire la necesitatea de a accelera activarea dialogului la toate nivelurile, inclusiv a reuniunii grupurilor de experți (de lucru) și a întîlnirii reprezentanților în probleme politice.

Părțile au discutat, de asemenea, în favoarea implicării maxime a potențialului negocierilor internaționale în formatul "5+2", inclusiv în contextul necesității de a organiza o astfel de întîlnire cît mai curînd posibil.


În cadrul întrevederii, participanții au discutat, de asemenea, despre o gamă largă de aspecte practice ale cooperării bilaterale între Transnistria și Federația Rusă. La sfîrșitul conversației, părțile și-au confirmat disponibilitatea de a continua un dialog fructuos cu privire la întregul spectru al direcțiilor actuale de colaborare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?