X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Ce au discutat la Moscova secretarii Consiliilor de Securitate din Moldova și Rusia

2 sep. 2019,, 17:30   Politică
2478 0

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev s-a întîlnit la Moscova cu secretarul Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova, Victor Gaiciuc, transmite Noi.md.

Potrivit Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev l-a felicitat pe Victor Gaiciuc cu numirea sa, pe 12 august a acestui an, în funcția de secretar al Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova și a subliniat importanța continuării interacțiunii de lucru între aparatele consiliilor de securitate din cele două țări, a organelor de drept, departamentelor militare și serviciilor speciale din Rusia și Moldova.

Părțile au discutat o gamă largă de probleme cu privire la relațiile moldo-ruse și la situația din domeniul securității regionale.

„Contactele noastre în cadrul negocierilor bilaterale și evenimentelor internaționale contribuie la consolidarea înțelegerii reciproce și la consolidarea cooperării între țările noastre pe diferite probleme de asigurare a securității”, a spus Nikolai Patrușev.

La rîndul său, Victor Gaiciuc a menționat că președintele Republicii Moldova consideră importantă respectarea principiului urmăririi unei politici echilibrate și construirea de parteneriate cu alte state, în baza respectăriia intereselor naționale ale Republicii Moldova.


La finalul negocierilor, Nikolai Patrușev l-a invitat pe Victor Gaiciuc să participe la reuniunea anuală a secretarilor consiliilor de securitate din statele-membre ale CSI, care este programată să aibă loc la Moscova în noiembrie 2019.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?