COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

CC hotărăște astăzi dacă alegerile parlamentare anticipate pot avea loc în aceeaşi zi cu cele prezidenţiale

CC hotărăște astăzi dacă alegerile parlamentare anticipate pot avea loc în aceeaşi zi cu cele prezidenţiale

Curtea Constituţională va decide astăzi dacă alegerile parlamentare anticipate pot avea loc în aceeaşi zi cu scrutinul prezidenţial. Sesizările au fost depuse la Înalta Curte de către deputaţii Vasile Bolea şi Sergiu Litvinenco.

Potrivit unui comunicat al CC, solicitarea socialistului, Vasile Bolea, se referă la posibilitatea dizolvării Parlamentului în ultimele șase luni de mandat al Președintelui și organizarea alegerilor parlamentare anticipate și prezidențiale în aceeași zi. Mai exact, Bolea întreabă Înalta Curte dacă asemenea scrutine pot avea loc în aceeaşi zi. Şi deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, vrea să știe dacă alegerile parlamentare anticipate pot avea loc în aceeaşi zi cu scrutinul prezidențial anticipat. Asta în cazul în care șeful statului, Igor Dodon, demisionează, transmite publika.md.

Potrivit deputatului, Constituția nu interzice desfășurarea concomitentă a acestor două scrutine.

Anterior, președintele țării a anunţat că nu-și va da demisia și este convins că deputații coaliției PSRM-PDM nu vor vota pentru suspendarea lui din funcție. Menționăm că data alegerilor prezindenţiale a fost stabilită de Parlament pentru 1 noiembrie, la solicitarea deputaţilor socialişti. Mandatul actualului preşedinte al ţării expiră în 23 decembrie.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load