Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Casa părintească și două apartamente ale lui Chirtoacă, puse sub sechestru

12 mar. 2019,, 18:02   Politică
2710 0

Casa părintească a lui Dorin Chirtoacă din satul de baștină al liderului PL, Colonița, a fost pusă sub sechestru printr-o decizie a Judecătoriei Chișinău cu sediul la Ciocana.

Anunțul a fost făcut chiar de fostul primar general al Capitalei, care a publicat pe pagina sa de Facebook încheierea instanței de judecată, emisă la 24 ianuarie 2019.

Potrivit încheierii instanței, procurorul a solicitat punerea sub sechestru a imobilului, argumentînd că acțiunea este necesară pentru repararea prejudiciului cauzat de infracțiune. Instanța de judecată a considerat oportună solicitarea acuzării, admițînd integral demersul.

Pe lîngă punerea sub sechestru a unei bune părți din gospodăria de la Colonița, instanța a decis aplicarea sechestrului și pe 1/3 din apartamentul lui Dorin Chirtoacă de pe strada Calea Ieșilor din Capitaă, dar și pe întreaga suprafață a apartamentului fostului edil de pe bd. Mircea cel Bătrîn din sectorul Ciocana.

Dorin Chirtoacă este cercetat penal pentru corupție în dosarul parcărilor cu plată din Chișinău. El este acuzat de depăşirea atribuţiilor de serviciu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?