Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Care este vîrsta medie a deputaților nou aleși

1 mar. 2019,, 18:10   Politică
2923 0

Vîrsta medie a politicienilor care au intrat în Parlament este de 47 de ani.

Legislatura XXI a întinerit, în medie, cu un an, în comparație cu cea aleasă acum patru ani. Posibila fracțiune a partidului Șor este cea mai „tînără”, vîrsta medie fiind de 42 de ani, iar cei mai „în etate” par a fi Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor. Socialiștii și democrații au în medie 49 de ani, iar aleșii blocului ACUM - 44 de ani, scrie agora.md.

Cel mai tînăr deputat este Dinu Plîngău din blocul ACUM. Acesta are 24 de ani. Decanul de vîrstă a noii legislaturi este socialistul Eduard Smirnov - 80 de ani.

În forul legislativ vor fi prezenți de 25 de femei şi 76 de bărbaţi. Majoritatea celor care au ajuns în Parlament sînt de profesie juriști. Pe locul doi ca număr se poziționează economiștii, urmați de profesori, ingineri, istorici și politologi. Specialitățile de agronom și jurnalist sînt îmbrățișate de cei mai puțini aleși ai poporului. De asemenea, în Parlament va activa și un deputat specializat în medicină.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?