COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Candu spune că decizia Comisiei de la Veneția nu va avea efect juridic

Candu spune că decizia Comisiei de la Veneția nu va avea efect juridic

Andrian Candu spune că orice hotărîre pe care o va lua Comisia de la Veneția referitor la ultimele decizii ale Curții Constituționale din R. Moldova, aceasta nu va avea impact juridic. Declarația a fost făcută ieri, 11 martie, în cadrul emisiunii lui Gheorghe Gonța „Puterea a Patra” de la N4.

Comisia de la Veneția se expune pentru că sînt specialiști. Dar niciodată, mai ales Comisia de la Veneția, știm foarte bine că hotărîrile sînt cu titlu de recomandare și sînt avize, care sînt mai mult avize academico-juridice, fiindcă sînt constituționaliști, oameni de știință care se întrunesc în ședințe care pregătesc expertize. Niciodată însă, absolut niciodată, deciziile Comisiei de la Veneția nu au avut impact în privința deciziilor a Curților Constituționale din țările membre ale Consiliului Europei”, a afirmat vicepreședintele PDM.

Candu preciează că decizia Comisiei de la Veneția nu va avea efecte juridice, dar politice.


„Politic, sigur că da. Toate partidele, unele au să sară să zică wow, altele au să sară și au să zică altceva. Așa cum a fost și cu deciziile Comisiei de la Veneția legate de sistemul electoral”, a mai adăugat Candu.

Întrebat dacă democrații vor saluta orice deciziei a Comisiei de la Veneția, fostul președinte al Parlamentului a declarat că se va lua act de decizie, și în dependență de conținutul ei, se va lua o hotărîre.

La cererea secretarului general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, Comisia de la Veneția urmează să se expună săptămîna viitoare cu privire la ultimele decizii ale Curții Constituționale din R. Moldova, inclusiv cu privire la condițiile de dizolvare a Parlamentului.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load