Candu: Șor și companiile lui vor răspunde

Candu: Șor și companiile lui vor răspunde

Din cel de-al doilea raport „Kroll” a devenit clar că Ilan Șor și companiile lui sînt principalii beneficiari ai fraudei bancare, a declarat astăzi spicherul Andrian Candu, notează NOI.md.


Potrivit lui, „Șor va fi, bineînțeles, tras la răspundere penală”, după ce instanțele superioare vor emite hotărîri definitive pe acest dosar.


„Într-adevăr, toți cei care au citat raportul Kroll văd că dl Șor și echipa lui sînt principalii actori și beneficiari ai fraudei bancare. Din cîte cunoașteți, el a primit deja prima condamnare, urmează Curtea de Apel, atunci decizia instanței de judecată va fi executorie și, bineînțeles, va fi tras la răspundere penală”, a declarat Candu.


Oficialul a mai anunțat că, la mijlocul lunii ianuarie anul viitor, la Chișinău va veni o echipă a companiei „Kroll”, cu care va fi examinată următoarea etapă de investigație ce ține de recuperarea activelor fraudate.


„Din discuțiile cu guvernatorul Băncii Naționale, am înțeles că echipa Kroll va veni în Moldova pentru a dezvolta subiectul legat de raport. În acea perioadă, va fi aprobată strategia de recuperare a bunurilor infracționale din exterior”, a adăugat Candu. 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load