Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Candu și Cebotari nu au fost admiși în Comisia de anchetă

5 iul. 2019,, 12:57   Politică
4007 4

Deputații PDM Andrian Candu și Vladimir Cebotari nu au fost acceptați în componența comisiei parlamentare de anchetă privind frauda bancară, comunică Noi.md.

Președintele Comisiei juridice, Sergiu Litvinenco, a argumentat că cei doi se află în conflict de interese, întrucît au tangențe, direct sau indirect, cu frauda bancară, lucru care nu le va permite să-și exercite corespunzător atribuțiile în cadrul comisiei.

„Comisia atrage atenția că în noiembrie 2014 a fost emisă o hotărîre a Guvernului cu privire la asigurarea stabilității macroeconomice prin care au fost acordate credite de urgență în sumă 9,5 miliarde de lei. Această hotărîre a fost contrasemnată de Andrian Candu, ministru al Economiei în acea perioadă”, a explicat Litvinenco.

Totodată, președintele Comisiei juridice a explicat că la scurt timp după acea decizie, Vladimir Cebotari a devenit ministru al Justiției și a întreprins toate măsurile pentru a mușamaliza fărădelegile din sistemul bancar.

„Sînt șocat de dorința voastră de a intra în componența acestei comisii! Nu ați avut niciodată interesul să investigați, din contra - ați acoperit frauda. Aveți o problemă de logică aici”, a adăugat Sergiu Litvinenco.


„Nu trebuie să ne citiți lecții de moralitate”, a spus în replică deputatul Pavel Filip.

Reprezentanții PDM i-au propus în locul lui Candu și Cebotari pe Alexandru Jizdan și Grigore Repeșciuc. Deputații majorității au precizat că noile candidaturi vor fi analizate minuțios, întrucît majoritatea deputaților PD ar avea „cu probleme de integritate”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?