Candu: Moldova, Georgia și Ucraina vor adopta o rezoluție comună

Candu: Moldova, Georgia și Ucraina vor adopta o rezoluție comună

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a oferit un interviu presei din Ucraina în cadrul căruia a vorbit despre problema teritoriilor ocupate din Moldova, Georgia și Ucraina, notează Noi.md.


Demnitarul a menționat că, pe 2 martie, la Chișinău va avea loc Conferința interparlamentară „Georgia, Republica Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările de securitate curente”. Evenimentul este organizat de Parlamentul Republicii Moldova, la inițiativa președinților de legislativ din Republica Moldova, Ucraina și Georgia, în parteneriat cu Consiliul Atlantic.


Participanții la eveniment vor prezenta atît rezultatele înregistrate, cît și provocările existente, după cum a comunicat Candu. În special, este vorba despre problema teritoriilor ocupate, propaganda rusească, ingerințele Federației Ruse în treburile interne ale celor trei țări.


„Problema teritoriilor ocupate este una comună pentru Republica Moldova, Ucraina și Georgia. Un obiectiv comun al celor trei țări este și parcursul de integrare europeană, a cărui realizare implică transformări de durată și deloc ușoare în mai multe domenii”, a declarat spicherul.


El a mai anunțat că, urmare a discuțiilor din cadrul evenimentului, ar putea fi aprobată o rezoluție a Conferinței, cu privire la un angajament comun de securitate și aspirația de integrare europeană a Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load