Candu, deschis să sprijine anularea facilităților pentru foștii funcționari

Candu, deschis să sprijine anularea facilităților pentru foștii funcționari

Deși cîndva democrații au fost cei care au promovat plus facilități pentru ex-funcționari, acum, cel puțin deputatul PDM Andrian Candu, se arată deschis să... susțină anularea acestora. Este vorba despre abrogarea art. 29 din Legea cu privire la statutul deputatului - inițiativă a Blocului ACUM.


 „Niciodată nu am beneficiat de alte facilități decît ceea ce este prevăzut de lege, dar consider că în general trebuie de examinat această inițiativă și nu este o idee foarte rea. Acum, mai des pe jos ajung la serviciu, dar statul oferă mașină și pază cu ea”, a declarat Andrian Candu pentru tv8.


Deocamdată, nu se cunoaște atitudinea celorlalți președinți care au prezidat ședințele Parlamentului Republicii Moldova.


Amintim că inițiativa legislativă a fost înregistrată de deputații: Iurie Reniță și Lilian Carp. S-a efectuat o analiză care relevă că nu ar fi necesare aceste facilități. Proiectul ar urma să ducă la optimizarea cheltuielilor, doar că nu s-a menționat suma exactă care va fi economisită.


Anterior, cabinetul de miniștri a mai avizat și un proiect de anulare a mai multor garanții pentru foștii președinți de țară, care urmează să treacă prin Parlament. Această lege a fost promovată anume de democrați cu puțin timp de la expirarea mandatului lui Nicolae Timofti.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load