TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Candu, deschis să sprijine anularea facilităților pentru foștii funcționari

Candu, deschis să sprijine anularea facilităților pentru foștii funcționari

Deși cîndva democrații au fost cei care au promovat plus facilități pentru ex-funcționari, acum, cel puțin deputatul PDM Andrian Candu, se arată deschis să... susțină anularea acestora. Este vorba despre abrogarea art. 29 din Legea cu privire la statutul deputatului - inițiativă a Blocului ACUM.

„Niciodată nu am beneficiat de alte facilități decît ceea ce este prevăzut de lege, dar consider că în general trebuie de examinat această inițiativă și nu este o idee foarte rea. Acum, mai des pe jos ajung la serviciu, dar statul oferă mașină și pază cu ea”, a declarat Andrian Candu pentru tv8.


Deocamdată, nu se cunoaște atitudinea celorlalți președinți care au prezidat ședințele Parlamentului Republicii Moldova.

Amintim că inițiativa legislativă a fost înregistrată de deputații: Iurie Reniță și Lilian Carp. S-a efectuat o analiză care relevă că nu ar fi necesare aceste facilități. Proiectul ar urma să ducă la optimizarea cheltuielilor, doar că nu s-a menționat suma exactă care va fi economisită.

Anterior, cabinetul de miniștri a mai avizat și un proiect de anulare a mai multor garanții pentru foștii președinți de țară, care urmează să treacă prin Parlament. Această lege a fost promovată anume de democrați cu puțin timp de la expirarea mandatului lui Nicolae Timofti.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load