X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

Candu ar fi amenințat un fost deputat

26 iul. 2019,, 07:52   Politică
7445 3

Ion Butmalai, fost deputat PLDM ar fi fost lichidat, iar declarațiile polițiștilor precum că acesta și-ar fi pun capăt zilelor sînt false. Declarațiile aparțin ex-deputatului democrat Iurie Bolboceanu.

De asemenea, fostul politician a mai povestit și motivul pentru care Butmalai ar fi fost ucis, transmite Tv8.md.

„Eu cred că Butmalai a fost lichidat. Eu am discutat foarte mult cu el în 2013-2014. El avea un set de materiale, legate de business-urile lui Plahotniuc. O mapă de vreo 15-20 cm grosime. El spunea că va veni timpul cînd el va face public aceste documente care el le deținea”, a declarat Bolboceanu.

Bolboceanu a mai povestit că în 2012 la ședințele parlamentului deputatul Butmalai a declarat ilegalități din business-urile lui Vladimir Plahotniuc, la care, pe atunci, deputata Raisa Apolschii a spus „să nu mai citească toate acele documente, pentru că oricum nimeni nu mai crede”. În replică, Butmalai i-a răspuns nepoliticos fostei deputate Apolschii.

„Atunci, Candu a spus: „Deputatul care a ridicat glasul la un deputat PD este un deputat mort”, după care se întoarce la mine și spune că a fost o glumă””, a spus Iurie Bolboceanu.


Îl vom contacta pe parcursul zilei de mîine pe Andrian Candu, pentru a obține o reacție la acest subiect.

Potrivit ziarului de Gardă, Ion Butmalai a fost deputat în Parlamentul R. Moldova în perioada 2009-2014 din partea PLDM. Pe parcursul mandatului de deputat, Ion Butmalai s-a remarcat prin diverse acuzaţii aduse mai multor lideri politici, în special lui Vlad Plahotniuc. Butmalai nu l-a uitat pe acesta nici în una din ultimele sale postări de pe o reţea de socializare. Pe 20 noiembrie 2014, acesta îşi arăta nemulţumirea în raport cu listele electorale ale unui partid politic. „Cu hoţi pe liste de partid, această ţară are doar de pierdut”.

Deputatul Ion Butmalai a fost găsit împuşcat în inimă în ograda casei sale din Cahul. Primele informaţii ale organelor de drept lasă impresia că acesta şi-ar fi pus capăt zilelor, doar că, avocata care reprezintă familia Butmalai susţine, după discuţii cu soţia şi copiii acestuia, că el nu ar fi dat vreun semn că ar intenţiona să facă acest lucru. Aceasta crede că Ion Butmalai a fost omorît.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?