Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Candidatul PPDA la alegerile parlamentare de la Hîncești nu mai vrea să candideze

24 ian. 2020,, 08:00   Politică
3522 0

Candidatul propus de Platforma Demnitate și Adevăr pentru alegerile parlamentare noi de la Hîncești s-a răzgîndit și nu mai vrea să participe în cursa electorală.

Prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook, Mihai Druță a precizat că a dat un acord prealabil și condiționat de a participa la alegeri doar în calitate de candidat comun al PPDA și PAS, dar și a cel puțin două formațiuni politice unioniste.

Druță a precizat că în condițiile în care Partidul Acțiune și Solidaritate a propus-o pe Olesea Stamate în calitate de candidat pe această circumscripție participarea sa „a devenit contraproductivă și inadmisibilă”.

„Nu pot și nu voi candida doar din partea Platformei. Ar fi un pas necugetat cu urmări electorale dezastruoase, atît la Hîncești, în primăvară, cît și în întreaga republică, spre sfîrșitul anului. Nu doresc și nu voi participa în niciun mod la fărîmițarea electoratului și demoralizarea alegătorilor cu viziuni naționale și pro-europene”, a scris Mihai Druță.

De asemenea, el i-a îndemnat pe liderii Blocului electoral UNIREA, Partidului Unității Naționale și Partidului Liberal Democrat să identifice și să susțină un candidat comun „cu șanse electorale reale, nu imaginare”.


Amintim că alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală nr. 38, Hîncești, vor avea loc pe 15 martie 2020. Decizia a fost luată de Comisia Electorală Centrală, după ce, pe 5 decembrie 2019, Alexandru Botnari a spus că renunță atît la mandatul de deputat, cît și la cel de membru al Partidului Democrat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?