Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Braghiș: Nimeni nu va duce țara spre prosperitate în locul nostru

28 aug. 2019,, 16:13   Politică
2966 2

Fostul prim-ministru Dumitru Braghiș a numit principala realizare și principalul eșec din istoria Moldovei suverane din ultimele trei decenii.

„Nu am nicio îndoială că principalul eșec, care a avut loc în anii de independență a Moldovei, este plecarea masivă a cetățenilor din țară. Și acesta nu este doar un fapt deprimant, ci are legătură directă cu perspectivele formării în continuare a statului moldovenesc, cu economia Moldovei și, în general, cu calitatea populației care trăiește în republică. Căci pleacă, cei mai activi, cei mai întreprinzători, cei mai apți de muncă cetățeni…

Dacă vorbim despre realizarea principală, atunci aceasta este cîștigarea independenței republicii. Moldova a reușit în calitate de stat independent.

Da, desigur, există o mulțime de motive pentru a-i critica pe cei care au fost la putere înainte, pe cei care o conduc astăzi și, cred, chiar și pe cei care vor fi la conducerea ei în viitor. Toată lumea face greșeli. Este important ce concluzii tragem din greșelile noastre.

Și eu, oricît de greu ar fi astăzi, privesc viitorul Republicii Moldova cu optimism. Pentru că altfel, nu are rost să depunem eforturi în numele unui viitor mai bun pentru țară. Cred că este foarte important ca nu numai politicienii, ci și toți cetățenii republicii să fie cu adevărat interesați de dezvoltarea și prosperitatea Moldovei lor. Nu avem altă țară și nimeni nu o va conduce spre prosperitate în locul nostru...”, este convins Braghiș.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?