X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Bolea: Comisia Juridică a dat start concursului pentru desemnarea a patru membri CSM

5 feb. 2020,, 14:00   Politică
2406 0

Comisia Juridică, Numiri și Imunități a Parlamentului a aprobat astăzi regulamentul privind modul de organizare a concursului pentru suplinirea a patru funcții vacante din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, din rîndul profesorilor titulari de drept.

Anunțul a fost făcut de președintele comisiei parlamentare, deputatul PSRM, Vasile Bolea.

„Părțile interesate, doritorii ce vor să concureze pentru funcția de membru CSM pot să înceapă colectarea documentelor pentru a le prezenta Comisie Juridice ca să fie admiși la concurs”, a declarat Vasile Bolea, după ședința comisiei.

Potrivit lui, regulamentul a suferit mai multe modificări, „pentru a asigura o mai mare transparență în procesul de organizare a concursului”.

„Vorbim inclusiv obligativitatea candidaților de a prezenta declarația pe avere și interese pe 2019, ca să facilităm lucrul mass-media și a societății civile, dar și să asigurăm o mai mare transparență în acest proces”, a explicat Bolea.


Deputatul PSRM susține că membrii comisiei din partea PAS au propus ca acest concurs să fie organizat de către o comisie specială, însă amendamentul a fost respins.

„Aceasta nu este decît o tentativă de a întinde timpul și de a duce în blocaj acest proces. Legea a intrat în vigoare de 5 zile, dar, conform legii, noi în decurs de 30 de zile trebuie să organizăm acest concurs. Termenul limită este începutul lunii martie. În această perioadă vom reuși să desemnăm acele 4 candidaturi ce vor acumula maximum de puncte în urma audierilor și prezentării unui concept, viziuni, care vor fi intervievați și prezentați plenului Parlamentului”, a mai spus președintele comisiei Juridice.

Regulamentul aprobat astăzi urmează să fie publicat pe pagina Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?