X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Bolboceanu dezvăluie de la cine a venit propunerea privind intentarea unui dosar penal

25 iul. 2019,, 09:50   Politică
3560 1

Ex-deputat democrat Iurie Bolboceanu face dezvăluiri despre un nou „dosar fabricat” întentat pe numele acestuia.

Fostul politician a povestit că în 2011, ex-procurorul municipiului Chișinău Ivan Diacov a făcut public un dosar de corupție. Atunci Diacov a menționat că a intrat în posesia unui dosar, pe care un fost vice-ministru Alexei Vîrlan a depus o plîngere prin care a scris că Bolboceanu ar fi cerut mită de 50 de mii de euro pentru a angaja o anumită persoană în funcția de ministru.

În această „schemă” a mai fi fost implicat și Dorin Damir, președintele asociației FEA și al UFSC. Omul de afaceri i-ar fi spus unei persoane să de-a mărturii false contra lui Bolboceanu în acest dosar.

„Au fost două variante. Prima a fost fabricarea unui dosar în baza declarațiilor lui Vîrlan. Eu de acestă situație am afla peste un an după ce a fost realizat. În 2010 dosarul a fost fabricat, iar în 2011 eu am aflat. Cînd am aflat că dosarul există am început să investighez…Dintr-un martor pe dosar a fost trecut în bănuit, iar mai apoi a fost condamnat la opt ani de închisoare (pentru așa zisele nereguli la un pămînt de șase arii), pentru că a refuzat. În 2015 de acest martor s-a apropiat o persoană, chiar dacă era condamnat venea, se întîlnea cu persoane la Partidul Democrat ca acelea să-i propună „Tu trebuie să scrii pe Bolboceanu și atunci noi o să hotărîm întrebarea ta”, a povestit fostul deputat democrat.

Potrivit lui Bolboceanu, persoană care a fost rugată să dea mărturii false contra sa ar fi refuzat.


Fostul politician a mai spus că timp de cîțiva ani, el și familia sa ar fi fost amenințați în repetare rînduri, acesta fiind și motivul pentru care refuza invitația de a veni la emisiunii „Politica”. Acesta a mai spus că și dosarul care i-a fost intentat fiului său ar fi fost fabricat. Motivul a tuturor fiind plecarea acestuia din Partidul Democrat.

Amintim că fostul deputat democrat, Iurie Bolboceanu, a fost condamnat la 14 ani de pușcărie, în luna martie a anului trecut, fiind găsit vinovat de înaltă trădare de patrie și spionaj în favoarea Federației Ruse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?