X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Boicotul lui Candu și Filip nu l-a deranjat pe Dodon

7 mar. 2018,, 12:24   Politică
4048 11

Consiliul Suprem de Securitate (CSS) s-a întrunit astăzi în ședință, într-o nouă componență, informează Noi.md.

Șeful statului, Igor Dodon, a declarat că a fost necesară modificarea componenței pentru a asigura cvorum, în cazul în care reprezentanții guvernării nu se vor prezenta la ședință.

„Pentru a preîntîmpina boicotul din partea unor instituții, ceea ce impune riscuri referitoare la funcționalitatea CSS, componența lui a fost modificată. Acest lucru ne-a permis astăzi, în condițiile cînd unii membrii nu participă la ședință, să avem cvorumul necesar pentru ca ședința să fie deliberativă”, a declarat Dodon.

În cadrul ședinței de astăzi, membrii Consiliului au discutat despre raportul Kroll II și au audiat informația prezentată de către procurorul general cu privire la recuperarea activelor fraudate.

„Recomandarea CSS către BNM a fost ca acest raport să fie prezentat pentru discuți și examinare în cadrul ședințelor CSS. BNM ne-a informat că, conform condițiilor din acord, ei nu au dreptul să-l prezinte. Personal voi face tot posibilul pentru ca acest raport să fie discutat pe larg”, a spus demnitarul.


Potrivit lui, pînă în prezent, au fost recuperați în jur de un miliard de lei și circa 3 miliarde din sechestrele pe active. Dodon a mai precizat că există șanse reale ca circa 4,5 miliarde să fie recuperate pe parcursul acestui an.

Totodată, la ședință au fost abordate Strategia națională de apărare și acțiunile cu caracter unionist promovate la nivel local.

Menționăm că, la indicația conducerii PD, reprezentanții guvernării în Consiliul Suprem de Securitate nu au participat astăzi la ședința forului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?