Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Blog: "Igor Dodon va rămîne în istorie ca cel mai curajos președinte al Republicii Moldova"

10 iun. 2019,, 10:54   Politică
8672 4

Pe pagina principală a site-ului televiziunii PublikaTV, deținută de liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, a apărut un blog de laudă despre președintele Igor Dodon. Autorul textului "Igor Dodon - liderul care face istorie" – este liderul Mișcării Naționale Voievod, candidat la funcția de deputat din partea Partidului Socialiștilor(PSRM), Nicolae Pascaru.

În materialul publicat în secțiunea blogurilor se afirmă faptul că, chiar dacă finalul situației actuale nu se cunoaște, "Igor Dodon va rămîne în amintirile și analele istoriei noastre ca cel mai curajos președinte al Republicii Moldova".

"Aceasta este o luptă politică care trebuie controlată și în legală. Igor Dodon, deocamdată, manevrează ideal în situația creată. El a demonstrat că îi sînt indiferente funcțiile și ministerele, transferînd complet puterea executivă blocului ACUM. În plus, președintele a reușit să convingă principalii actori politici externi despre necesitatea de a se mobiliza împotriva unui fenomen periculos - dictatura", a scris Pascaru.

În momentul apariției acestui material, blogul lui Nicolae Pascaru se afla pe pagina principală a site-ului Publika.md.

Reamintim că după ce Partidul Socialiștilor și blocul electoral ACUM au format o coaliție, iar Dodon însuși a refuzat să semneze decizia de dizolvare a parlamentului, mass-media deținută și controlată de democrați a început să atace șeful statului.


În particular, aceste media au publicat trei videoclipuri ale negocierilor dintre Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc. La unul dintre acestea, politicienii au discutat despre principiile constituirii unei coaliții și statutul Transnistriei, la alta - despre o eventuală închidere a dosarelor penale împotriva lui Vladimir Plahotniuk în Rusia, iar la a treia –despre finanțarea PSRM.

Igor Dodon a confirmat faptul că au avut loc negocierile, dar declară că videoclipurile și frazele sale au fost scoase din context în înregistrările video.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?