Blocul ACUM cere o întrevedere cu Gheorghe Petic în închisoare

Blocul ACUM cere o întrevedere cu Gheorghe Petic în închisoare

Șapte deputați din Blocul ACUM au solicitat o întrevedere cu Gheorghe Petic, deținut în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău.


Aceștia au expediat o notificare către conducerea penitenciarului, prin care o informează că vor efectua o vizită în instituția de detenție vineri, 26 aprilie, făcînd referire la articolul 181, aliniatul 1 din Codul de executare al Republicii Moldova, care stipulează că deputații au dreptul să viziteze instituțiile penitenciare fără permisiune specială.


Din grupul de deputați fac parte: Chiril Moțpan, Octavian Țîcu, Radu Marian, Inga Grigoriu, Alexandru Slusari, Mihai Popșoi și Liviu Vovc. Aceștia solicită suportul conducerii penitenciarului privind organizarea vizitei.


Acum o zi, avocatul lui Gheorghe Petic a declarat că acesta ar fi fost bătut în Penitenciar, pentru că ar fi încălcat disciplina. Administrația Națională a Penitenciarelor a respins acuzațiile și a spus că Petic a încălcat regimul și sancțiunea i-a fost aplicată conform legii.


Fostul polițist de frontieră este deținut în Penitenciarul nr. 13, după ce acum o lună a fost condamnat la 3,5 ani de închisoare pentru viol. În al doilea dosar, Petic este cercetat pentru huliganism agravat, care s-ar fi întîmplat în anul 2004. Fostul polițist de frontieră se declară nevinovat.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load