Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Blocul ACUM nu va face coaliție cu PSRM, dar vrea aprobarea unei declarații

11 apr. 2019,, 13:48   Politică
4826 7

Blocul ACUM nu este interesant de o eventuală coaliție cu PSRM . Declarația a fost făcută de către vicepreședintele platforma DA, Aledandru Slusari după întrevederea cu reprezentanții PSRM care a avut loc astăzi anunță Noi.md

Potrivit lui, deputații blocului ACUM sînt gata să discute cu toți cei care sînt gata să participe la procesul de votarea pachetul de legi privind eliberarea instituțiilor statului. Pentru asta nu este nevoie de o coaliție, sau de o majoritate dar de voință politică, spune Slusari.

Întrebat, cum ar fi asta posibil dacă pînă la acest moment Parlamentul rămîne nefuncțional, Slusari a spus că doritorii de a vota angajamentele ACUM vor trebui mai întîi să voteze o “Declarație privind capturarea statului”, iar mai apoi se va purcede la formarea organelor de conducere a parlamentului.

”Am menționat astăzi încă o dată că nu vedem coaliție cu PSRM dar sîntem gata să discutăm cu toți care pe jumătate, 50 la sută, doresc să contribuie la eliberarea acestui stat de frică, că anume cu acest sentiment trăiește societatea”, a spus acesta, precizînd totodată că blocul nu ar fi interesat de anumite funcții.

Cît privește ulterioarele discuții cu PSRM, Slusari a dat de înțeles că ar mai putea avea loc întrevederi după ședința Consiliului republican al PSRM.


Menționăm că și PSRM a spus că va anunța decizia finală cu privire la o eventuală coaliție post-electorală mîine, după ședința Consiliului republican, a anunțat Ion Ceban în urma discuțiilor purtate astăzi cu membrii ACUM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?