Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Batrîncea: „Trebuie întoarse întreprinderile care au format bugetul”

19 oct. 2019,, 17:14   Politică
3125 3

Sarcina majorității parlamentare actuale este de a restitui statului o serie întreagă de întreprinderi care au fost privatizate practic la preţuri de nimic.

Această opinie a fost exprimată de liderul fracțiunii parlamentare PSRM, Vlad Batrîncea, în cadrul programului „Opinii” la postul de televiziune RTR Moldova, transmite eNews.

„De unde pot veni banii în plus din bugetul Moldovei? Există un aeroport – o întreprindere profitabilă, care asigura statului anual cîte 90 de milioane. De ce au votat funcționarii parlamentari și guvernamentali experimentați pentru transmiterea acestuia către Şor? Deci, din aceste milioane își finanțează campania electorală? Comisia parlamentară de anchetă a desfășurat o activitate impunătoare și a făcut un pas important spre întoarcerea aeroportului în averea statului.

Sau gările auto. Din nou, au fost cedate lui Şor. Din veniturile generate de acestea şi-aru desfăşurat campanie electorală și s-au cumpărat voturi. Acum întoarcem și gările auto, bani suplimentari la buget. Cred că sarcina noastră, a celor din majoritatea parlamentară, este să restituim statului o serie întreagă de întreprinderi care au fost odată formatoare de buget ...

Vedeţi ce se întîmplă acum cu Moldtelecom. Îmi amintesc această întreprindere acum zece ani și ce profituri aducea. Ce scheme trebuiau să fie organizate acolo pentru a face această întreprindere practic deficitară!


Cosul mediu de piață în Rusia sau Ucraina a unei astfel de întreprinderi precum este Tuun-CTC este de la un miliard de euro. Și la noi ea a fost vîndută cu șapte milioane și jumătate de euro. Mai mult, „Tutun-CTC” a fost cedată avînd depozitele pline cu ţigări. Uite aşa generozitate ca la moldoveni...”, a spus Batrîncea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?