Bașcanul a discutat cu reprezentanții OSCE despre situația politică internă din Găgăuzia

 Bașcanul a discutat cu reprezentanții OSCE despre situația politică internă din Găgăuzia

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah a discutat despre situația politică internă din autonomie cu reprezentanții OSCE, transmite Noi.md.


Acest subiect a fost discutat în cadrul întrevederii cu delegația Oficiului Înaltului Comisar al OSCE privind Minoritățile Naționale, din care au făcut parte directorul Oficiului Înaltului Comisar, Christophe Kamp, consilierul politic al comisarului, Anton Thomsen, managerul de proiect, Sarah Stefan, coordonatorul de program, Serghei Konovalu.


În cadrul întîlnirii cu delegația, Irina Vlah a descris situația politică internă din Găgăuzia. Șeful autonomiei a subliniat că autonomia se află în pragul alegerilor bașcanului, iar autoritățile regionale sînt interesate de transparența acestui proces, respectarea legislației electorale și a standardelor internaționale ale democrației.


În general, părțile au discutat aspecte privind interacțiunea autorităților găgăuze cu OSCE în probleme cu caracter umanitar și politic.


Bașcanul Găgăuziei a evidențiat importanța introducerii în instituțiile preșcolare din autonomie a programului de învățare paralelă a limbilor ANTEM. Acest program a permis dezvoltarea unor mecanisme eficiente de studiere a limbilor străine pe teritoriul Găgăuziei, a subliniat Irina Vlah.


Șeful Găgăuziei a menționat rezultatele pozitive ale activității grupului de experți în cadrul proiectului CMI, activitatea căruia a fost sprijinită de OSCE. Pe parcursul a cîțiva ani, OSCE a oferit asistență tehnică în procesul de armonizare a legislației naționale și regionale.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load