Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Azerbaidjanul a aprobat Acordul privind cooperarea militară cu Moldova

1 mar. 2018,, 13:00   Politică
2996 1

Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, a semnat decretul de aprobare a Acordului privind cooperarea militară între guvernele Republicii Moldova și Azerbaidjanului.

Acest fapt a fost comunicat de mass-media din Azerbaidjan, care a menționat că, în același timp, Ministerul Apărării al Azerbaidjanului a fost mandatat să asigure punerea în aplicare a unor alineate din Acord după intrarea lui în vigoare, informează Noi.md.

Ministerul Afacerilor Externe al Azerbaidjanului trebuie să informeze Guvernul Republicii Moldova referitor la îndeplinirea procedurilor interne necesare în legătură cu intrarea în vigoare a Acordului.

Parlamentul Republicii Moldova a ratificat Acordul interguvernamental privind cooperarea în domeniul militar al Republicii Moldova și Azerbaidjanului pe 8 februarie 2018.

Documentul stabilește baza pentru dezvoltarea contactelor militare bilaterale, precum și planificarea pe termen lung și identificarea zonelor de cooperare militară dintre Moldova și Azerbaidjan.


Cooperarea militară dintre cele două țări va fi concentrată în domenii precum: politica de apărare și planificarea militară, activitatea tehnico-militară, formarea cadrelor, activitatea socială, culturală și sportivă în armată, cooperarea în cadrul programului NATO „Parteneriat pentru Pace“, consiliere în probleme de desfășurare a operațiunilor de menținere a păcii, acordarea de asistență umanitară etc.

Părțile vor elabora un plan anual de cooperare militară bilaterală, care va include diferite activități, termene și locuri, persoane responsabile, numărul de participanți și alte aspecte importante legate de organizarea și desfășurarea evenimentelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?