Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Avocatul lui Vladimir Plahotniuc cere anularea urmăririi sale internaționale

10 sep. 2020,, 13:55   Politică
3378 1

Apărarea fostului lider al Partidului Democrat din Moldova, oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc, cere Curții Supreme a Federației Ruse să anuleze căutarea sa internațională.

Despre aceasta scrie publicația rusă "Kommersant", menționînd că, după cum a devenit cunoscut, Curtea Supremă de Justiție (SS) a Federației Ruse a solicitat studierea materialelor dosarului în privința lui Vladimir Plahotniuc.

Este vorba despre investigarea circumstanțelor pregătirii tentativei de asasinare a fostului partener de afaceri al politicianului, edilul orașului Bălți, Renato Usatîi. Comitetul de Anchetă al Rusiei (SCR) consideră că organizatorul acestei infracțiuni este Vladimir Plahotniuc. El locuiește acum în Florida, iar Interpolul a refuzat să-l declare în căutare, considerînd urmărirea acuzatului în Rusia ca fiind una politică. În acest sens, apărarea cere Curții Supreme anularea căutării internaționale a politicianului moldovean anunțate de Comitetul de Anchetă al Rusiei.

"Kommersant" menționează că Vladimir Plahotniuc și Renato Usatîi, potrivit MAI al Federației Ruse, sînt organizatorii schemei "moldovenești" de scoatere din Rusia a sute de miliarde de ruble.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?