COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Avocatul lui Plahotniuc spune cînd va reveni acesta în țară

Avocatul lui Plahotniuc spune cînd va reveni acesta în țară

Vladimir Plahotniuc se va prezenta la Procuratura Anticorupție peste trei săptămîni. Cel puțin asta le-a spus procurorilor avocatul fostului șef al PD.

Avocatul lui Plahotniuc, Vlad Roşca, s-a prezentat astăzi la Procuratura Anticorupţie şi le-a cerut procurorilor să amîne audierile peste trei săptămîni, astfel ca fostul lider al PD să se prezinte personal, transmite Publika, televiziune care îi aparține lui Plahotniuc, informează jurnal.md.

Procuratura Anticorupție a anunțat ieri că îl citează pe Vladimir Plahotniuc, avînd calitate de bănuit în săvîrșirea infracțiunii de spălare de bani în proporții deosebit de mari.


Instituția l-a chemat pe Plahotniuc prin intermediul Facebook, motivul fiind că fostul deputat nu s-ar afla în Republica Moldova și aceasta ar fi singura modalitate de a lua legătura cu el.

Pe 30 august, Procuratura Anticorupție anunța că Plahotniuc este cercetat într-un dosar penal preluat de la autoritățile din România. Plahotniuc este cercetat și în Federația Rusă. Ministerul rus de Interne a declarat că el este unul dintre organizatorii unei structuri criminale internaționale care se ocupă cu operațiuni valutare ilegale. Instituția a spus că fostul deputat a participat la organizarea scoaterii din Rusia, în anii 2013-2014, a cel puțin 37 de miliarde de ruble. Vladimir Plahotniuc are telefoanele deconectate.

El a părăsit Republica Moldova la începutul lunii iunie curent, cînd Blocul ACUM și PSRM au preluat puterea.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load