Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3989

Avocații lui Platon vor să verifice dacă clientul lor nu a fost rănit

23 feb. 2019,, 13:02   Politică
2963 2

Avocații lui Veaceslav Platon anunță că merg astăzi la Penitenciarul nr. 13 și spun că nu vor pleca de acolo pînă se vor asigura că deținutul este viu și nu i-au fost cauzate leziuni corporale.

De asemenea, avocații spun că nu cred în dezmințirea publicată de Administrația Națională a Penitenciarelor prin care spun că informația legată de posibila înjunghiere a lui Veaceslav Platon este eronată.

Ieri unul dintre avocații lui Veaceslav Platon, Alexandru Bodnariuc, afirma că a fost anunțat de rudele clientului său că acesta ar fi fost înjunghiat, în penitenciar. Contactat de TV8, avocatul a spus că a mers la Penitenciarul nr. 13 să obțină o întrevedere cu clientul său, dar nu i s-a permis accesul. Mai mult, medicul din închisoare nu răspunde la întrebările avocaților dacă Platon e viu și în ce stare se află.

Ulterior, Administrația Națională a Penitenciarelor a negat această informație, meționînd că este eronată. „În Penitenciarul nr. 13, unde se află deținutul, nu au avut loc incidentele de natura menționată, ca atare nici condiția fizică a deținutului nu a avut de suferit”, se menționează într-un comunicat de la ANP.

Veaceslav Platon a fost condamnat definitiv la 18 ani de pușcărie în dosarul privind fraudele de la BEM. În același timp, Curtea de Apel l-a condamnat la încă 25 de ani de pușcărie în dosarul companiilor de asigurări și coruperea mascaților de la Pantera. Acesta s-a declarat, de fiecare dată, nevinovat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?