Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

UPDATE: Va fi depusă o cerere de revizuire a primului dosar Filat

12 iun. 2019,, 11:47   Politică
4424 0

UPDATE 11:47

Avocatul lui Vladimir Filat a anunțat că astăzi, va depune o cerere de revizuire și a cerut ambasadelor să urmărească modul în care justiția își va face treaba.

Totodată, acesta afirmă că se impune rejudecarea cauzei, în urma căreia Filat a fost condamnat la 9 ani de pușcărie, întrucît sumele puse la baza condamnării sînt fictive.

„Procurorul a anunțat de la tribuna centrală suma de 250 de milioane de dolari. În judecată au trimis 40 de milioane de dolari. Curtea de Apel a exclus 16 milioane, apoi s-a ajuns la 3 milioane de dolari. Chiar și cu această sumă vom demonstra că a fost atribuită ilegal. Nu am reușit pînă acum, deoarece e vorba de zonele off-shore”, a spus Victor Munteanu.

11:27 - În primul dosar intentat pe numele lui Valdimir Filat au fost încălcate mai multe norme legale, fostul premier fiind lipsit de dreptul la apărare.

O spune avocatul lui Filat, Victor Munteanu, care a organizat astăzi o conferinţă de presă, prin care a făcut mai multe dezvăluiri, comunică Noi.md.

„Procesul de judecată s-a pornit de la tribuna Parlamentului la 15 octombrie 2015. Ridicarea imunității a fost absolut ilegală. După doar două luni de la intentarea cauzei, procurorii au expediat-o în instanță. Suma exorbitantă anunțată de la tribuna centrală a fost numită pentru a duce în eroare deputații și comunitatea internațională. Procesul de judecată a avut loc cu ușile închise, nu a fost posibilitatea să fie audiați martorii, să fie efectuată expertiză financiară, traducerea actelor și alte încălcări, care dacă nu ar fi fost, Filat ar fi avut posibilitatea să se apere și să fie declarat nevinovat”, a spus Munteanu.


Munteanu mai spune că şi Curtea de Apel Chişinău a admis mai multe încălcări.

„Curtea de Apel Chișinău, în doar două luni, a mai scăzut din sumă, datorită presei care a publicat că persoanele din Rusia care i-ar fi adus bani lui Filat nici măcar nu-l cunoșteau. Curtea Supremă a respins recursul. Modul în care a fost examinat dosarul Filat demonstrează că în RM sentințele sînt scrise, nu după convingerea judecătorilor, dar pentru a reduce la tăcere persoanele incomode”, a adăugat avocatul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?