Avizul dat unui proiect al deputaților ACUM, retras de Guvernul Maia Sandu

Avizul dat unui proiect al deputaților ACUM, retras de Guvernul Maia Sandu

Guvernul condus de Maia Sandu intenționează să-și retragă Avizul dat inițiativei legislative a deputaților din blocul ACUM (PAS-PPDA) care prevede modificarea statutului secretarilor de stat.


Mai exact, proiectul prevede că secretarii vor trece în categoria demnitarilor de stat, și nu a funcționarilor, cum este la moment.


Nu se precizează ce a stat la baza acestei decizii, însă anterior, la data de 24 iunie, Executivul a dat aviz pozitiv acestei inițiative, propunînd totodată mai


multe amendamente la capitolul „salarizare”.


Potrivit proiectului, statutul funcțiilor de „secretar general al Guvernului”, „secretar de stat” și de „șef sau șef adjunct al oficiului teritorial al Cancelariei de Stat”  va fi schimbat din funcții publice în funcții de demnitate publică.


De asemenea, autorii proiectului au propus instituirea funcției de secretar general al ministerului, care ar urma să substituie funcția de secretar general de stat.


Totodată, documentul vizează delimitarea atribuțiilor de „secretar de stat” și „secretar general al ministerului”. Astfel secretarii de stat vor avea obligaţia de a asista ministru în procesul de realizare a programului de guvernare.


Secretarii de stat vor fi numiţi şi demişi de guvern la propunerea ministrului, iar numărul secretarilor va fi stabilit în funcţie de domeniile gestionate de minister. În lipsa ministrului, secretarul de stat va îndeplini obligaţiile de conducere şi va putea participa la şedinţele Guvernului.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load