Autoritățile de la Chișinău, în tratative cu guvernele mai multor țări

Autoritățile de la Chișinău, în tratative cu guvernele mai multor țări

După ce au început negocierile oficiale pentru ca moldovenii care lucrează în Italia să fie asiguraţi cu pensii din această ţară, autorităţile de la Chişinău nu se opresc aici.


Astfel de tratative se poartă și cu guvernele din Israel, Belarus și Lituania. Despre alocaţiile moldovenilor, dar și orientarea economică a țării noastre a vorbit președintele fracțiunii Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, invitatul special al emisiunii Fabrika. Potrivit lui, tot ce trebuie să facă conaţionalii noştri, este să aibă un contract de muncă, să primească salariu oficial și să achite impozitele.


"13 semnate și încă patru în proces de negociere. Țările unde se află cei mai mulți moldoveni reprezintă cea mai mare prioritate pentru autoritățile de la Chișinău pentru a negocia, a semna, a ratifica și a pune în aplicare asemenea acorduri. Sunt condiții standarde pentru toate acordurile semnate cu toate alte țări", a precizat preşedintele fracţiunii PDM.


Marian Lupu a menţionat că un alt stat cu care sînt vitale astfel de negocieri este Federația Rusă. Pînă acum, însă, între Chișinău și Moscova nu au fost duse asemenea tratative.


Pe dimensiunea economică, Marian Lupu a menționat că țara noastră trebuie să se orienteze spre mai multe exporturi.
Totodată, oficialul a menționat că autoritățile de la Chișinău vor începe discuțiile cu Beijingul, pentru ca produsele noastre să ajungă pe piața cu cei mai mulți consumatori.


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load