Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Aureliu Ciocoi a vorbit despre realizările Ministerului și prioritățile pentru 2020

6 feb. 2020,, 13:44   Politică
2462 0

Aureliu Ciocoi a spus că lucrurile se mișcă în politica externă.

„Ați văzut vizitele la nivel înalt întreprinse la nivel extern de oficialii moldoveni. Urmărind intensitatea dialogului pe care îl are R. Moldova cu Consiliul Europei, nu-mi amintesc să fi avut anterior o dinamică atît de profundă, transmite NOI.md cu referire la evzmd.md.

Suntem plenar antrenați în menținerea dialogului cu statele vecine. Atrag atenția multiplelor contacte pe care le avem pe dimensiunea bilaterală cu Ucraina. Sîntem în așteptarea vizitei oficialilor ucraineni în R. Moldova, dar și altor înalți oficiali din UE și nu doar.

În ce privește România, avem contacte și discuții și rămînem ferm pe poziții că România rămîne partenerul strategic al R. Moldova.
Avem ce raporta, dar și avem mult de lucru, mai ales în condiția în care echipa MAEIE depune eforturi maxime pentru a face față volumului enorm de lucru de făcut în situația în care statele de personal nu sînt completate”, menționează Aureliu Ciocoi.

De asemenea, ministrul a punctat că a prezentat raportul de activitate al MAEIE la ședința guvernamentală pentru integrare europeană și, potrivit calculelor, planul de cooperare în cadrul realizărilor obiectivelor din Acordul de Asociere a fost realizat în proporție de 71,56%.


„Mai avem de lucru, asta e prioritatea noastră maximă – să realizăm cît mai mult posibil din reformele în baza angajamentelor din Acordul de Asociere. La 19 februarie, la Chișinău se va desfășura următoarea rundă a ședinței Comisiei Comitetului de Asociere R. Moldova – UE. În cadrul acesteia vom trece în revistă realizările R. Moldova și vor fi trasate prioritățile imediat următoare pentru R. Moldova”, a mai spus Aureliu Ciocoi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?